Hrvatski Engleski Njemački Talijanski

Destinacije

Hrvatska

Hrvatska iz zrakaHrvatska je zemlja u južnom dijelu centralne Europe oblika konjskog kopita sa obalom dugom 5.835 km od čega 4.058 km otpada na obale otoka, otočića i hridi.

Krase je 1.185 otoka od čega je samo pedesetak naseljeno. Hrvatska predivna obala smještena je na Jadranskom moru, jednom od najčišćih i najtoplijih mora na Mediteranu.

Hrvatska je jedinstvena zbog više tisućljetne povijesti gdje su se različite kulture smjenjivale jedna drugu a ponekad se i asimilirale.

Više...

 

Istra

IstraIstra je najveći Hrvatski poluotok smješten na sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Teritorij se prostire na površini od 3000 km2 sa preko 2000 km cesta.

Posjetivši Istru Vaše će se koncepcije i shvaćanja drevnih populacija izmijeniti: sve Europske civilizacije ostavile su ovdje svoj trag i znanje. Ovo je mjesto gdje su plemići uživali, vladari se opuštali, umjetnici stvarali, gdje su se gusari skrivali i gdje su ljudi radili i dijelili.

Više...

 
 

Pula

Pula ArenaPula, najveći grad Istre, smješten je na jugu poluotoka. Dvije tisuće stari grad Rimljani su izgradili kao kopiju Rima.

Pula se nalazai na sedam brežuljaka sa amfiteatrom Arena gdje su se odvijale gladijatorske borbe pred publikom od 20 000 ljudi.

Tu je i malo rimsko kazalište, Forum sa Augustovim hramom iz 2.st. prije nove ere, a ostaci hrama Dijane danas su sastavni dio gradske vijećnice.

Više...

 
 

Medulin

Medulin PlazaMedulin, gradić udaljen od Pule 8 kilometara, nalazi se u južnoj Istri. U sastavu općine Medulin nalaze se još i mjesta Banjole, Prematura, Pomer, Pješčana Uvala, Vinkuran te Vintian.

Površina grada Medulina iznosi 32 km2 te broji 6.004 stanovnika koji su mahom okrenuti turizmu te ribarstvu.
Kao i većina primorskih mjesta u Hrvatskoj, medulin također ima blagu mediteransku klimu koja je obilježena dugim i toplim ljetima te blagim zimama.

Više...

 
 

Dobro je znati

korisne-informacije

Novac

Nacionalna valuta u Hrvatskoj je hrvatska Kuna (1 Kuna = 100 Lipa). Postoje novčanice od 10, 20, 50, 100, 200, 500 i 1,000 Kuna a kovanice od 1, 2 i 5 Kuna i 10, 20 i 50 lipa. Strana valuta može se zamijeniti u bankama, poštama, mjenjačnicama, turističkim agencijama i turističkim objektima. Molimo vodite računa da li ćete biti u mogućnosti zamijeniti preostale kune u vlastitoj zemlji u Vašu valutu pošto kune nisu konvertibilne sa EU.

Više...

 
 
Zelena Plava Narančasta Idi na vrh